actueel
 

Bert Weverling

Overzicht

Huis Sonneveld (Boulez’l’Eclat)
Een compositie door toeval. Loodgietersdesign in het Rotterdamse Huis Sonneveld verknipt in kleine stukjes, in een doos door elkaar geschud en een voor een getrokken. Geïnspireerd door het werk l’Eclat van Boulez een hiërarchie aangebracht.
Mozaiek
Dit gebeurt als je een aantal golvende verticale en horizontale lijnen trekt en binnen de ontstane vakjes op zoek gaat naar vormen. Uiteindelijk een stuk of twintig.
Stemmingen
Beeldende kunst gaat over het gebied dat niet in woorden te vatten is. Stemmingen laten zich wel beschrijven, maar er is meer dan die beschrijving.
Galerie LWW
Loodgietersdesign in v/h Galerie LWW
Bijlmerramp
In 1992 stortte een EL AL-toestel neer op de bijlmerflats Klein-Kruitberg en Groeneveen. Ik woonde in de tegenoverliggende flat. Om iets vast te houden van de emotie heb ik jaren later een serie gemaakt.
Loodgietersdesign (1)
De NRC van 3 januari 2015 signaleerde de trends voor 2015. Een daarvan is Design uit de IJzerhandel. Mijn schilderijen van Loodgieterskunstwerken passen uitstekend in deze trend.
Loodgietersdesign(2) (Amsterdam)
Kunstwerkjes vind je overal, ook op momenten dat het niet zo gelegen komt. In een winkel, een galerie, een vergaderlokaal. Mensen verwachten iets van je terwijl je zelf eigenlijk alleen maar naar de buisjes wilt kijken.
Loodgietersdesign (3)(de woning)
12 jaar geleden betrokken wij een nieuwe woning, die ingrijpend opgeknapt moest worden. O.a. moest een nieuwe CV geïnstalleerd. De kunstwerkjes die ontstonden bij de aansluitingen van de radiatoren vond ik zo mooi dat ik ze ging schilderen.
Loodgietersdesign (4) Hotels en Conferentieoorden
Regelmatig kom ik in hotels waar leuke kunstwerken te zien zijn.Soms moesten eigenzinnige oplossingen gekozen worden zoals in Huize Doorn waar de buizen meedoen met de omluijsting van het plafond.
Loodgietersdesign (5) Uit de Media en Overig
Met regelmaat zijn op de achtergrond bij films, TV-series en krantenfoto’s CV-installaties te zien waarbij je maar kort tijd hebt om ze in te prenten.
Loodgietersdesign (6)Geïnspireerd door Mondriaan
Een aantal schilderijen waarbij de leidingen niet in de werkelijkheid gevonden zijn, maar ontsproten aan de fantasie. Mijn inspiratiebron was Mondriaan, maar vanwege de kleuren zou Mondriaan hier niet erg over te spreken zijn geweest.
Model
Een selectie van schilderijen naar model.
Interieur
Interieurschilderijen. Thuis, het verpleeghuis, de lift, het restaurant
Landschap
Het Landschap is een van de hoofdthema’s in de schilderkunst. Om een landschap te maken kan je naar buiten gaan: en plein air schilderen, of in het atelier blijven en naar foto of uit de fantasie schilderen. Hier een reeks met van alles wat.
Vakantie in de Dordogne
Schilderen ‘en plein air’ kan heel ontspannend zijn. Hier een aantal voorbeelden, geschilderd in de Dordogne.
Amsterdam
Schilderijen van Amsterdam-West, -Zuid, -Oost, -Bijlmer en Oostelijk Havengebied
Amsterdam-Noord, zonsondergang
Amsterdam-Noord
Drukwerk zong al 'Ik verveel me zo in Amsterdam-Noord'. Daar heb ik in totaal 18 jaar gewoond en kan zeggen dat de stelling niet helemaal waar is, maar wel grotendeels. Hierover heb ik vier met elkaar samenhangende schilderijen gemaakt: Ochtendgloren, Overdag, Zonsondergang en Nacht.

Ach, arm Amsterdam-Noord
Eens, voor de grote storm, was er een Amsterdam-Noord

'De Violist'

Toeval, het Cadeautje voor de Kunstenaar
Toeval speelt regelmatig een rol bij het schilderen. De schilder heeft een idee in zijn hoofd en hij werkt daarnaartoe. Maar al schilderend ziet hij ineens iets anders verschijnen en dat vindt hij dan zo aardig dat hij op de ontdekking doorgaat.

Bezuinigingen op naaigaren
Bezuinigingen op naaigaren
Er kan nog zo veel bezuinigd worden. Toen in 1986, nu in 2014.
Cartoons van Bôje
Cartoons van Bôje
Van 1984 t/m 1989 was ik mede-uitgever van het maandblad Steek, over misstanden in de gezondheidszorg. In Steek publiceerde ik iedere maand een cartoon onder pseudoniem Bôje.
Ogen
Ogen
Ogen weerspiegelen je stemming. Hier vind je een aantal. Kleur en stand van het oog bepaalt ieder beeld. Ze zijn gemaakt op briefkaartformaat. In een envelop en hij kan naar geliefden en vrienden als cadeautje. Linosnede en acryl op board. Ze zijn op aanvraag te maken.
Reacties zijn gesloten