actueel
 

Home

Galerie LWW bevond zich in hartje Jordaan, Amsterdam.

 

Klik hier voor een grotere weergave.

De galerie richtte zich op kunstenaars in brede zin: jong en net afgestudeerd, maar ook oudere, opgeleide en autodidactische, alle disciplines. Doordat de kunstenaars het gehele spectrum van de beeldende kunsten vertegenwoordigden en vanuit verschillende opvattingen werkten, ontstond over het gehele jaar een afwisselend beeld in presentatie.

Het ging er bij Galerie LWW om, kunst te tonen die liet zien dat het voor de kunstenaar een noodzaak was om die te maken. Dat kan zijn om vormen te onderzoeken, of kleuren. Maar het kan ook zijn dat de inhoud van het schilderij belangrijk is, dat de schilder of fotograaf iets duidelijk wil maken. Kunst als reflectie op de werkelijkheid, die ook weer uitnodigt tot reflectie.

In een periode van vijf jaar zijn er 33 exposities geweest. Voor het merendeel solo-exposities, maar ook een aantal duo-exposities. Na vijf jaar sloot GalerieLWW het expositieprogramma af met drie exposities over ontwikkelingen in de kunst uit Oost-Europa. Dit waren exposities van groepen kunstenaars. In totaal hebben 53 kunstenaars geëxposeerd.

Nu, na opheffing van de fysieke galerie, handhaven we de site met daarop het archief, waarin alle exposities en kunstenaars opgenomen zijn. Bij de kunstenaars is een link naar hun website gezet, voor zover zij over een website beschikken. Tip: indien zij niet beschikken over een eigen website, hebben zij in de regel wel een facebook-account.

Verder treft u nu een pagina aan met schilderijen van Bert Weverling, galeriehouder van GalerieLWW. Deze pagina groeit nog. U kunt op deze pagina ook reageren.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met de facebook pagina van GalerieLWW